Blogger Tips and TricksFeatured Content Slider

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

«Αλωνίζει» στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης το Τουρκικό Προξενείο


Ξύπνα… Ελλάδα!!!
Πηγή:http://www.xanthinews.gr



Την Κ
υριακή οργανώθηκαν «πολιτιστικές εκδηλώσεις» ανάδειξης του «Τουρκισμού των κατοίκων» στο Ωραίο της Ξάνθης


Το απόγευμα
της Κυριακής 20 Μαΐου, οργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ορεινή Ξάνθη «πολιτιστικές εκδηλώσεις» με τις οποίες ουσιαστικά έγινε προσπάθεια ανάδειξης του «Τουρκισμού» της Ελληνικής Θράκης (αυτό εκτίμησαν οι γνήσιοι Πομάκοι της Ορεινής Ξάνθης).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ορεινό Ελληνικό χωριό Ωραίο, παρουσία 1500 περίπου κατοίκων της περιοχής και φυσικά του Τούρκου Πρόξενου της Κομοτηνής.Παρόντες μεταξύ άλλων και ο «Ψευτομουφτής» Αχμέτ Μέτε, ο Δήμαρχος Μύκης Αγγά Μουσταφά, ο δήμαρχος Σελέρου κ. Μπηρόλ και η υποψήφια Υπερνομάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Γιούλ Μπεγιάζ Καραχασάν.

Ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής κ. Ντεμιρέρ κράτησε μετριοπαθή στάση κατά τον χαιρετισμό του προς τους μουσουλμάνους που παρακολουθούσαν την εκδήλωση (ίσως γιατί διαπίστωσε και την παρουσία και άλλων μέσων ενημέρωσης) λέγοντας απλά ότι η κατάσταση έχει αλλάξει από το χθες στο σήμερα και ότι τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με παλιότερες εποχές.

Ο Δήμαρχος Μύκης κ. Αγγά μεταξύ άλλων κατά τον δικό του χαιρετισμό από το βήμα ευχαρίστησε για την βοήθειά του στην οργάνωση των εκδηλώσεων το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.Ουσιαστικά οι εκδηλώσεις άρχισαν με προσφορά ρυζιού και μοσχαριού το οποίο ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού και συνεχίσθηκαν με επιδείξεις «παραδοσιακών χορών» αλλά και τραγούδια ερμηνευμένα από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Σημειώνουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην Τουρκική γλώσσα και ότι στον οδικό άξονα από την Ξάνθη μέχρι το χωρίο Ωραίο είχαν τοποθετηθεί αυτοσχέδιες πινακίδες γραμμένες στην τουρκική γλώσσα που έδειχναν την κατεύθυνση στους επισκέπτες.

Αξιοσημείωτο επίσης αλλά και ενδεικτικό της σημασίας που έδωσε η Τουρκική Κυβέρνηση στο θέμα των εκδηλώσεων αυτών είναι και το γεγονός ότι τις εκδηλώσεις κάλυψε ζωντανά δορυφορικό Τουρκικό κανάλι που βρέθηκε στο Ωραίο με πολλές κάμερες και πολυμελές συνεργείο. (Το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες Πομάκοι της ορεινής Περιοχής βλέποντας ότι η τουρκική προπαγάνδα πάει σύννεφο είναι ένα.
«Ξύπνα… Ελλάδα!!!»).
Σταύρος Καρυπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου