Blogger Tips and TricksFeatured Content Slider

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΠΟΕ-ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Αυτό το αποκαλυπτικό βιβλίο, μάς δείχνει ξεκάθαρα από πού προέρχεται αυτό το χρήμα και γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι και επιχειρήσεις είναι βαθύτατα χρεωμένοι.

Ο Καθηγητής Bryan Gould, Αντι-πρύτανης του Πανεπιστημίου Waikato:

«Ως αποτέλεσμα του fractional reserve banking πάνω από το 90% της παροχής του χρήματος μας γεννάται, μέσω δανεισμού, από τις εμπορικές τράπεζες, και πρέπει να μεγαλώσει, τουλάχιστον, κατά τον τόκον του δανείου από τον οποίον δημιουργήθηκε.»



Η Λαβή τού Θανάτου


Εξηγεί:
- πώς και γιατί κυριολεκτικά όλο το Χρήμα της Παγκόσμιας Οικονομίας, δημιουργήθηκε ως χρέος!
- Γιατί μόνο το 3% του βρετανικού χρήματος λειτουργεί ώς ‘νομική οντότητα’ (legal tender), και
- Γιατί σ’ ένα κόσμο που βασίζεται σε χρήμα που δημιουργήθηκε ως χρέος, βρισκόμαστε συνεχώς χωρίς χρήμα, μιά και υπάρχει συνεχής έλλειψη.
- Πώς και γιατί οι υποθήκες ευθύνονται για την συσσώρευση σχεδόν των δύο τρίτων του χρήματος στην Μεγάλη Βρετανία και του 80% στις ΗΠΑ.
- Γιατί το χρέος των Επιχειρήσεων και των Οργανισμών βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.
- Πώς τα χρέη σημαίνουν ότι ένα μικρό αγρόκτημα μπορεί από πλευράς παραγωγής να είναι πολύ επιτυχές, αλλά από ‘οικονομικής’ πλευράς να μή ‘δύναται να επιζήσει’.
- Γιατί τα ‘εθνικά χρέη’ δεν θα μπορέσουν ποτέ ν’ αποπληρωθούν χωρίς νομισματική αλλαγή.
- Πώς το ‘Χρέος’ δινει ‘ώθηση’ στην ανάγκη για επέκταση, εκσυγχρονίζοντας τις εθνικές και παγκόσμιες στρατηγικές μεταφορών, καταστρέφοντας τοπικές αγορές και παραγωγούς, και αυξάνοντας τ’ απόβλητα, την μόλυνση και την υπερ-κατανάλωση των πηγών της γης.
- Πώς το ‘Χρέος του Τρίου Κόσμου’ είναι απλά ένας μηχανισμός που χρησιμοποιείται από τις ανεπτυγμένες χώρες φια να πριμοδοτεί με όλο και μεγαλύτερες ποσότητες χρήματος τις δικές τους οικονομίες, και
- Γιατί οι Χρεώστες-κράτη δεν θα μπορέσουν ποτέ ν’ απο-πληρώσουν τα χρέη τους.
- Γιατί οι πολιτικάντηδες που βασίζονται στις τράπεζες για χρήμα, δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις δημόσιες υπηρεσίες.
- Γιατί το ‘Χρήμα του Χρέους’ είναι αντι-δημοκρατικό και κίνδυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Ο Καθηγητής Bryan Gould, Αντι-πρύτανης του Πανεπιστημίου Waikato:

«Ως αποτέλεσμα του fractional reserve banking πάνω από το 90% της παροχής του χρήματος μας γεννάται, μέσω δανεισμού, από τις εμπορικές τράπεζες, και πρέπει να μεγαλώσει, τουλάχιστον, κατά τον τόκον του δανείου από τον οποίον δημιουργήθηκε.»

Αυτές οι τράπεζες, μεταφέρουν στα χέρια των ιδιωτών, το θεσμοποιημένο δικαίωμα του Κράτους να τυπώνει χρήμα και μ’ αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην κυκλική ανασφάλεια του όλου συστήματος.

Η Λαβή του Θανάτου προσφέρει μιά πλήρη εικόνα σε κάποια από τα πιο επείγοντα προβλήματα του κόσμου:

- Η οικονομική κρίση στην ΝΑ Ασία, έχει σχέση όχι με ανεπαρκές σύστημα οικονομικής διαχείρισης, αλλά με το να βασίζονται οι οικονομίες στον κόσμο, στον τραπεζικό μηχανισμό ο οποίος εκ γενετής είναι ασταθής.
- Οι περισσότεροι άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι μέχρι τον λαιμό στα χρέη, βασικά λόγω του συστήματος ν’ αγοράζουν σπίτια με υποθήκη.
- Αλλά αυτό το σύστημα δανεισμού με τόκο είναι τελείως παράνομο: οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το σύστημα υποθήκης σαν ένα ιδιωτικοποιημένο μέσον δημιουργίας ‘χρήματος’, πολύ προσοδοφόρο για τις τράπεζες και τους οργανισμούς δανεισμού, αλλά ικανό να σακατέψει τους δανειζόμενους.
- Για την άρνηση να χρηματοδοτήσουν ικανοποιητικά τις δημόσιες υπηρεσίες, οι κυβερνήσεις λένε: ‘Δεν διαθέτουμε το Χρήμα’, είναι απόδειξη τής άρνησης των κυβερνήσεων να δημιουργήσουν-τυπώσουν και διαθέσουν-κυκλοφορήσουν οι ίδιες Χρήμα, σύμφωνα με τις αναφυόμενες ανάγκες. Αντίθετα, αναθέτουν την έκδοση χρήματος στις τράπεζες, οι οποίες δημιουργούν χάρτινο χρήμα ως χρέος, επί του οποίου μπορούν να απαιτήσουν τόκο! Στην πραγματικότητα, όλο το χρήμα δημιουργείται ως Χρέος, καθαρά ως μιά άσκηση δημιουργίας κέρδους για τους ιδιώτες Τραπεζίτες. Αλλά αυτό είναι μιά επιλογή Προδοτικών Κυβερνήσεων, οι οποίες έχουν αδίστακτα ξεπουληθεί στην σιωνιστική ανήθικη πρακτική!
- ΄Ολο το Χρέος του τρίτου Κόσμου πρέπει να παραγραφεί!! ΄Οπως δείχνει αυτό το βιβλίο, τα περισσότερα απ’ αυτά τα χρέη ήταν και είναι δημιουργία των Ινστιτούτων των ανεπτυγμένων χωρών, ως μηχανισμός αιμοδότησης περισσότερου χρήματος στις δικές τους οικονομίες. Δεν υπήρχε πρόθεση αυτά τα χρέη να χρηματοδο-τήσουν τον υπανάπτυκτο κόσμο ή να εξαλείψουν την Φτώχεια, κι ούτε ποτέ το έκαναν.
- Η Βρετανική Κυβέρνηση λιγοστεύει τα ΄Εξοδα για να μειώσει το Εθνικό Χρέος. Αλλά τα εθνικά χρέη δεν μπορούν ποτέ ν’ αποπληρωθούν!!

Δεκάδες δισεκατομμύρια δολλαρίων δημόσιου χρήματος περνάνε στα ταμεία ιδιωτικών οικονομικών ινστιτούτων, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση αμύθητου πλούτου από ιδιώτες Τραπεζίτες.

Οι εγκληματικές, φασιστικές, ιδιωτικές Οργανώσεις Διεθνές Νομισματικό "Ταμείο" (Fund= Αμοιβαίο Κεφάλαιο) και η Παγκόσμια Τράπεζα, είναι αδελφές Οργανώσεις τού Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και μοχλοί άσκησης Εξουσίας, γιά λογαριασμό τής Παγκόσμιας Κυβέρνησης τού διαβόητου Διεθνούς Σιωνιστικού Συνδικάτου Κεφαλαίου.

΄Ηδη χιλιάδες αντίπαλοι, άτομα, οργανισμοί, αλλά και χώρες ολόκληρες, που είχαν αντιδράσει δυναμικά κατά τής χιτλερικής, δικτατορικής Παγκοσμιοποίησης, συνεχίζουν ν’ αντιστέκονται, όπως στο Σιάτλ, όπου κατατροπώθηκαν οι δυνάμεις που στήριζαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Τό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF, η Παγκόσμια Τράπεζα (WB), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO), ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) και το ΝΑΤΟ, είναι τά άτυπα Υπερυπουργεία τής Παγκόσμιας Κυβέρνησης, τά οποία ελέγχουν τούς κρισιμώτερους τομείς τής Παγκόσμιας ΄Αμυνας, Νομισματικής Πίστης, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Κεφαλαίου, Πετρελαίου αλλά και Υγείας, μέσω τών Πολυεθνικών Φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίες εδώ και δεκάδες χρόνια έχουν πέσει στά χέρια τού Διεθνούς Σιωνιστικού Συνδικάτου Κεφαλαίου.

Η φασιστική, δικτατορική, ανελέητη, άπληστη Παγκόσμια Κυβέρνηση αντλεί τεράστια δύναμη, έχοντας εξαγοράσει τούς Πολιτικούς τών πιό ισχυρών χωρών τής Υφηλίου, από τήν καθημερινά συρρικνούμενη δύναμη τών Λαών και τήν παρακμή τών εθνικών κρατών.

Σέ καλούμε νά ενώσεις τή φωνή σου, μέ τή δική μας, καθώς και μέ τή φωνή εκατομμυρίων ανθρώπων σ' όλον τόν Κόσμο, ενάντια σ' αυτήν τήν ανίερη Συμμαχία όλων τών Εκμεταλλευτών τής ανθρώπινης δυστυχίας, πείνας και φτώχειας, μέσω τής ‘νομότυπης’, ανήθικης τοκογλυφίας και τού χρηματιστικού κεφαλαίου, σέ βάρος κυρίως τών λαικών στρωμάτων, δεκάδων χωρών.

Οι πολίτες όλης τής Γής έχουν, εκτός τών Πολιτικών και Ατομικών Δικαιωμάτων, Οικονομικά και Κοινωνικά, καθώς και δικαίωμα στή διαφύλαξη τής πολιτιστικής κληρονομιάς τους, αλλά και τού Περιβάλλοντος.
Αμφισβητείστε μέ κάθε τρόπο τήν Φασιστική, Δικτατορική Παγκόσμια Σιωνιστική Κυβέρνηση, καθώς και όλους τούς υπηρέτες, υπαλλήλους, λακέδες τής Παγκοσμιοποιημένης Εκμετάλλευσης Ανθρώπων, από Υπανθρώπους τής Ανωτάτης Κοινωνικής Υποστάθμης.

Νά σταλούν τώρα σέ Διεθνές Οικονομικό Δικαστήριο όλοι οι ηγέτες τής Παγκοσμιοποιημένης Αγοράς, καθώς και οι Σιωνιστές οι οποίοι κρύβονται από πίσω τους , εκπροσωπώντας τήν Παγκόσμια Κυβέρνηση.


1. Παγκόσμια Τράπεζα
2.Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΣΤΟ) είναι μεταξύ των πιό ισχυρών, και των πιο μυστικών διεθνών οργανώσεων του κόσμου. Αναλαμβάνει ταχύτατα το ρόλο μιάς Παγκόσμιας Κυβέρνησης, καθώς 134 έθνη-κράτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, παραχώρησαν σ’ αυτόν τεράστια δύναμη και εξουσίες.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) αντιπροσωπεύει το, μέσω νόμων, επιβληθέν καθεστώς της Οικονομικής Παγκοσμιοποίησης. Το κεντρικό λειτουργικό πιστεύω του ΠΟΕ είναι ότι τα εμπορικά συμφέροντα πρέπει να υπερέχουν όλων τών άλλων συμφερόντων. Κάθε εμπόδιο στον δρόμο των λειτουργιών και της εξάπλωσης των παγκόσμιων επιχειρηματικών εταιρειών πρέπει να παραμερισθεί. Πρακτικά, αυτά τα ‘εμπόδια’ είναι συνήθως πολιτικές ή δημοκρατικές λειτουργίες, οι οποίες ενεργούν υπέρ των εργαζομένων, εργατικών δικαιωμάτων, προστασία του περιβάλλοντος, ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα καταναλωτών, κοινωνική δικαιοσύνη, τοπικά ήθη και έθιμα, και εθνική κυριαρχία.

3.Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι το τελευταίο ‘καταφύγιο’ για χρεωμένες χώρες κι άλλα οικονομικά προβλήματα, και χρησιμοποιεί τη δύναμη του για να επιβάλει αυστηρούς όρους στα κράτη, ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που παρέχει. Αυτά τα οικονομικά πακέτα πολιτικής του συνήθως καλούνται SAPs (structural adjustment programs) και έχουν επιβληθεί σε πάνω από 90 χώρες, περιλαμβάνοντας τις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αφρικής, της Νοτίου Ασίας, και της Αφρικής. Κι άλλοι οργανισμοί απαιτούν τα SAPs, αλλά το ΔΝΤ δίνει τον ρυθμό.

΄Ενα από τα βασικά στοιχεία των SAPs είναι η απαίτηση οι πολιτικές ‘εργασίας’ να είναι πιό ‘ελαστικές’. Αυτός ο σατανικός ευφημισμός κρύβει το γεγονός ότι οι γραφειοκράτες του ΔΝΤ, στην κυριολεξία, επιβάλλουν στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου πρακτικές οι αποδυναμώνουν ή εξαφανίζουν τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνδικάτων και αποθαρρύνουν τους νόμους για την κάλυψη ενός κατώτερου μισθού.

Οι χώρες που υπογράφουν με το ΔΝΤ συνήθως μέσα σε σύντομο διάστημα βιώνουν μαζικές απολύσεις.

Σε συνάρτηση με αυτή τη φιλοσοφία γι αυτούς τους εργατικούς νόμους και την ανάγκη ‘ελαστικότητας’ της εργασίας, το ΔΝΤ επιβάλλει επίσης και την ανάπτυξη παγκόσμια των Ελευθέρων Εμπορικών Ζωνών. Αυτό το επιτυγχάνουν πιέζοντας τις κυβερνήσεις να κατεβάσουν τους φραγμούς για τις επενδύσεις από το εξωτερικό και να εξαφανίσουν τους νόμους που περιορίζουν την δυνατότητα των επιχειρηματικών κολοσσών να μεταφέρουν τα κέρδη τους εκτός μιάς χώρας!...

Το ΔΝΤ έχει απεριόριστη επιρροή όχι μόνο στον σχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά επίσης και σε άλλα ζωτικά θέματα όπως η φτώχεια, η περιβαλλοντική στήριξη και η ανάπτυξη.

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΔΝΤ

1. Το, υπό Σιωνιστικό ΄Ελεγχο, ΔΝΤ δημιούργησε ένα μοντέρνο σύστημα αποικιοκρατίας, το οποίο με τα SAPS αφαιμάζει τούς πτωχούς ‘παχαίνοντας’ τούς βαθύπλουτους Εβραίους Τραπεζίτες.

Το ΔΝΥ, μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και την
Παγκόσμια Τράπεζα, όλα κάτω από σιωνιστικό έλεγχο οδηγεί
τήν παγκόσμια οικονομία σ’ ένα μονοπάτι μεγαλύτερης
ανισότητας και καατστροφής τού περιβάλλοντος. ΤΑ SAPs
(structural adjustment policies) τού ΔΝΤ και τού ΠΟΕ
εξασφαλίζουν την αποπληρωμή τών τοκογλυφικών δανείων,
απαιτώντας από τις χώρες να περικόψουν τις επενδύσεις στην
Παιδεία και τήν Υγεία. Να καατργήσουν τις επιδοτήσεις σε
βασικά τρόφιμα και τις μεταφορές. Να υποτιμήσουν το νόμισμά
τους για να κάνουν τις εξαγωγές φθηνώτερες. Να ξεπουλήσουν
τον Δημόσιο Πλούτο, ιδιωτικοποιώντάς τον, και να παγώσουν
τούς μισθούς. Αυτές οι ανάλγητες, απάνθρωπες και φασιστικού
τύπου, δηλαδή Ταλμουδικού, πολιτικές αυξάνουν την Φτώχεια.
Μειώνουν τη δυνατότητα τών κρατών να δημιουργήσουν δυνατή
εγχώρια οικονομία και επιτρέπουν στις πολυεθνικές
επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται τούς εργαζόμενους και
μολύνουν το περιβάλλον. (όρα Κόκα Κόλα)

2. Το ΔΝΤ προσφέρει στα πλούσια κράτη και την Wall Street.

Παρόλο που τα βιομηχανικά κράτη δεν έχουν δανειστεί από το ΔΝΤ, εδώ και είκοσι χρόνια, αυτά τα πλούσια κράτη, μέσω τών τοπικών Σιωνιστών, είναι κυρίαρχα στον καθορισμό αποφάσεων. Η δύναμη τής ψήφου εξαρτάται από τήν ποσότητα τήν οποία κάθε κράτος πληρώνει. Οι ΗΠΑ, δηλ. Το Σιωνιστικό Τραπεζικό Κεφάλαιο τών ΗΠΑ, συμμετέχει με το μεγαλύτερο ποσοστό, ένα 18%.
ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιαπωνία, μαζί, κατέχουν το 38% των ψήφων. Κάθε ένα από αυτά τα κράτη ορίζει τον δικό του αντιπρόσωπο στο Επιχειρηματικό Συμβούλιο, ενώ άλλες ομάδες κρατών ορίζουν έναν αντιπρόσωπο. Η Αμερικανίδα Γενική Διευθύντρια συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Οικονομίας των ΗΠΑ, για τον σχεδιασμό τής πολιτικής τού ΔΝΤ. Η ανισόρροπη έκταση δύναμης τών πλούσιων χωρών, μεταφράζεται σε αποφάσεις οι οποίες ευνοούν σκανδαλωδώς τούς ήδη πάμπλουτους Εβραίους Τραπεζίτες, Επενδυτές και Πολυεθνικές, από τις βιομηχανικές χώρες, εις βάρος τής ‘Υποστηρίξιμης Ανάπτυξης (sustainable development). Είναι πράγματι εκπληκτικό ότι τότε το ΔΝΤ πιέζει τις καταχρεωμένες, άφραγκες, υπό ανάπτυξη χώρες ν’ ανοίξουν τις αγορές τους σε πανίσχυρες υπερεθνικές πολυεθνικές.

3. Το ΔΝΤ επιβάλλει ένα μοντέλο ανάπτυξης, βασικά γεμάτο ψεγάδια.

Αντίθετα από τον δρόμο τον οποίον ακολουθούν τα περισσότερα
βιομηχανικά κράτη, το ΔΝΤ επιβάλλει στις χώρες από τον
παγκόσμιο Νότο, να έχουν ως προτεραιότητα την εξαγωγική
παραγωγή, πάνω από τήν ανάπτυξη τής εγχώριας οικονομίας
ποικίλων δραστηριοτήτων.

Το 80% σχεδόν τών παιδιών που είναι υποσιτισμένα, στις υπό
αναπτυξη χώρες, ζούν σε κράτη όπου στούς γεωργούς έχει
επιβληθεί να μετακινηθούν από παραγωγή τροφίμων για τοπική
κατανάλωση στην παραγωγή σοδειάς γιά εξαγωγή στις
βιομηχανικές χώρες. Το ΔΝΤ απαιτεί επίσης απ΄υτές τις χώρες
να εξαλείψουν τούς δασμούς και να προσφέρουν κίνητρα για
πολυεθνικές επιχειρήσεις – όπως είναι η μειωμένη προστασία
εργαζομένων και περιβάλλοντος. Μικρές επιχειρήσεις και
γεωργοί δεν μπορούν να συναγωνιστούν τις μεγάλες
πολυεθνικές επιχειρήσεις, με απο να υπάρχει κατάσταση
εξαθλίωσης, καθώς οι εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς
πείνας, ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, και είναι ανήμποροι να
προσφέρουν τα βασικά έστω στις οικογένειές τους. Ο κύκλος
τής απόλυτης Φτώχειας διαιωνίζεται, δεν εξαλείφεται.

4. Το ΔΝΤ είναι μιά κρυψίνους εταιρία, υπό σιωνιστικό έλεγχο, χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά.

Το ΔΝΤ ενώ χρηματοδοτείται από χρήματα τών φορο-λογουμένων, παρόλα αυτά λειτουργεί πίσω από ένα πέπλο μυστικότητος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μέλη τών κοινοτήτων που εμπλέκονται, δεν συμμετέχουν στον σχεδιασμό των πακέτων δανείων.

Το ΔΝΤ εργάζεται με μία επιλεγμένη ομάδα από κεντρικούς Τραπεζίτες και στελέχη τού υπουργείου οικονομικών, παίρνοντας αποφάσεις πολιτικής χωρίς να συμμετέχουν άλλες κυβερνητικές οργανώσεις όπως τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα, το ΔΝΤ αντιστάθηκε στις προσπάθειες να είναι ανοικτό σε δημόσιο έλεγχο και ανεξάρτητη αξιολόγηση. Το ΔΝΤ έχει καταστήσει την ελίτ από τον παγκόσμιο Νότο πιό υποχείρια και υποχρεωμένη να δίνει εξηγήσεις στην ελίτ τού Πρώτου Κόσμου, απ’ ό,τι οι δικοί της πολίτες.

5. Οι πολιτικές τού ΔΝΤ προωθούν την ευπραγία των πολυεθνικών.

Γιά ν’ αυξήσουν τις εξαγωγές, οι χώρες-Μπανανίες, ενθαρρύνονται να δίνουν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις.



Δημόσια Περιουσία όπως Δάση και Κυβερνητικές Υπηρεσίες Δημόσιας Χρήσης (Εταιρείες Τηλεφώνου, Νερού και Ηλεκτρισμού), καθώς και Ορυκτά, Ναυπηγεία, Αεροδρόμια, Τράπεζες, Μεγάλα Εμπορικά Καταστήματα, Βιομηχανίες Τροφίμων, κλπ., πωλούνται ή υπενοικιάζονται σε εξευτελιστικές τιμές σε ξένους επενδυτές, όπου συνήθως κυριαρχούν, κρυπτόμενοι όπισθεν αυτών, Σιωνιστές Μεγαλο-Τραπεζίτες.

΄Ενα παράδειγμα: Το ΔΝΤ επέβαλε στην Αιτή ν’ ανοίξει την αγορά της σε εισαγόμενο, υψηλά επιδοτούμενο, αμερικάνικο ρύζι, ενώ την ίδια στιγμή απαγόρευε στην Αιτή να επιδοτήσει τούς δικούς της γεωργούς. Μία αμερικάνικη Πολυεθνική, καλούμενη Εarly Rice, πουλάει τώρα σχεδόν το 50% τού καταναλισκόμενου ρυζιού στην Αιτή. Οι Αιτινοί γεωργοί υποχρεώθηκαν να φύγουν από τη γη τους, να βρουν εξυτελιστικά αμειβόμενες δουλειές και να καταντήσουν πιό φτωχοί απ’ ό,τι ήταν ποτέ.

6. Το ΔΝΤ Ταμείο βλάπτει τούς εργαζόμενους.

Πολλά SAPS απαιτούν αλλαγές στούς Νόμους Εργασίας, όπως είναι η εξάλειψη των νόμων γιά συλλογικές διαπραγματεύσεις και η μείωση τών μισθών ώστε να παρέχονται συνθήκες ιδανικές για την προσέλκυση ξένων βαμπίρ-‘επενδυτών’. Το θέσφατο τού ΔΝΤ τής ‘ Ελαστικότητας τής εργασίας’ επιτρέπει στις επιχειρήσεις, κυρίως τις πολυεθνικές ν’ απολύουν κατά βούληση και να μετακινούνται εκεί όπου οι μισθοί είναι εξευτελιστικά πιό φθηνοί.

Σύμφωνα με την ‘΄Εκθεση Εμπορίου και Ανάπτυξης’ τού ΟΗΕ, το 1995, οι εργοδότες χρησιμοποιούν αυτήν τήν έξτρα ‘ελαστικότητα’ στούς εργατικούς νόμους γιά να εκμεταλλευτούν τούς εργάτες, παρά να δημιουργήσουν εργασίες. Στην Αιτή εζητήθη από την κυβέρνηση να εξαλείψει ένα άρθρο στον εργατικό κώδικα, το οποίο επέβαλε αύξηση στον κατώτατο μισθό, όταν ο πληθωρισμός ξεπερνούσε το 10%. Στο τέλος τού 1997, ο κατώτατος μισθός στην Αιτή ήταν μόλις $2.40 δολλάρια την ημέρα, μόλις το ένα πέμπτο τού κατώτατου μισθού τού 1971, σε πραγματικές τιμές.

Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ επίσης βλάπτονται από τις πολιτικές τού ΔΝΤ, μιά και έχουν να συναγωνιστούν με φθηνή, υπό εκμετάλλευση, εργασία. Πριν δυό χρόνια, η κακοδιαχείρηση τής Ασιατικής οικονομικής κρίσης από το ΔΝΤ, βούλιαξε τη Ν. Κορεα, την Ινδονησία, την Ταυλάνδη και άλλες χώρες, σε βαθιά ύφεση η οδήγησε στη δημιουργία 200 εκατομμυρίων ‘νεόπτωχων.’ Το ΔΝΤ συμβούλεψε τις χώρες να ‘βγουν από την κρίση’. Επακόλουθο, η παραχώρηση τού Ασιατικού Σιδήρου στις αμερικάνικες αγορές είχε ως αποτέλεσμα απολύσεις, πάνω από 12.000 εργατών σιδηρουργίας.

7. Οι πολιτικές τού ΔΝΤ βλάπτουν περισσότερο τις γυναίκες.

Τα SAPS δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα στις γυναίκες, καθώς αυτές δεν είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσουν τις βασικές ανάγκες τών οικογενειών τους. ΄Οταν τα έξοδα εκπαίδευσης αυξάνουν, τα κορίτσια είναι τα πρώτα τα οποία αποσύρονται από τα σχολεία.

Τα έξοδα στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας τις κάνουν απλησίαστες κυρίως σ’ αυτούς που τις χρειάζονται περισσότερο. Η μετατόπιση στην εξαγωγική αγροτική δραστηριότητα καθιστά πάρα πολύ δύσκολη την διατροφή μιάς οικογένειας. Τις γυναίκες τις εκμεταλλεύονται περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα εργασίας, καθώς οι κανονισμοί οπισθοχωρούν και οι συνθήκες εξαθλίωσης πολλαπλασιάζονται. Η γενική έλλειψη οικονομικών ευκαιριών σημαίνει αύξηση τής πορνείας και άλλωων δραστηριοτήτων μαύρης αγοράς και θεσμοθετημένης δουλείας.

8. Οι πολιτικές τού ΔΝΤ βλάπτουν το Περιβάλλον.

Τα δάνεια του ΔΝΤ και τα πακέτα ‘διάσωσης μιάς οικονομίας’ στρώνουν τον δρόμο για εκμετάλλευση τών φυσικών πηγών πλούτου μιάς χώρας, σε μιά αφάνταστη κλίμακα. Το ΔΝΤ δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τα περιβαλλοντικά προβλήματα τών πολιτικών δανεισμού, και τα περιβαλλοντικά υπουργεία και ενδιαφερόμενες ομάδες δεν συμπεριλαμβάνονται στην χάαρξη τής πολιτικής δανεισμού. Η επικέντρωση σε ανάπτυξη τών εξαγωγών, γιά να κερδηθεί σκληρό συνάλλαγμα, ώστε ν’ αποπληρωθούν τοκοχρεωλύσια δανείων και ενδεχόμενα τα δάνεια, σημαίνει αστήρικτο και σαρωτικό ξεπούλημα τών φυσικών πηγών πλούτου. Οι περικοπές τής κυβέρνησης έχουν κατά προτεραιότητα ως στόχο το υπουργείο περιβάλλοντος, μιά και είναι απο τα πρώτα τα οποία δεινοπαθούν σε ένα Προυπολογισμό Λιτότητας.

Αυτό συνέβη με τα ‘πακέτα διάσωσης τής οικονομίας’ τής Βραζιλίας, τής Ινδονησίας και τής Ρωσίας, οι οποίες είναι πασίγνωστες γιά την μεγάλη βιοποικιλία την οποία διαθέτουν.

9. Το ΔΝΤ διασώζει πάντοτε τούς πλούσιους Εβραίους Τραπεζίτες, δημιουργώντας έτσι ηθικούς κινδύνους και μεγαλύτερη ανασφάλεια και αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία.

Το ΔΝΤ σπρώχνει αυτές τις χώρες να ‘ξηλώσουν’ τούς νόμους
εμπορίου και επενδύσεων, και να ανεβάσουν τούς τόκους
κεφαλαίου, ώστε να πέσει ο πληθωρισμός. Το ξήλωμα τών
κανονισμών οι οποίοι θα μπορούσαν να περιορίσουν την
κερδοσκοπία έχει συμβάλλει στην πολύ μεγάλη επένδυση
κεφαλαίων στις χρηματιστηριακές αγορές, χωρών υπό ανάπτυξη.

Πάνω από 1.5 τρισεκατομμύρια διασχίζουν σύνορα κάθε μέρα.
Αυτά τα κεφάλαια είναι βραχείας διάρκειας, ασταθή και καθιστούν
τις προς ‘διάσωση’ χώρες έρμαια τών οικονομικών
κερδοσκόπων. Η μεξικάνικη κρίση τού 1995 γύρω από το πέσο,
ήταν μερικώς αποτέλεσμα αυτών τών πολιτικών τού ΔΝΤ.

΄Οταν η φούσκα ξεφούσκωσε, το ΔΝΤ και η αμερικάνικη
κυβέρνηση, η οποία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τον Σιωνισμό,
μέσω τού Greenspan, μπήκαν μέσα γιά ν’ αυξήσουν τα
τοκοχρεωλύσια και την συναλλαγματική ισοτιμία,
χρησιμοποιώντας χρήματα τών φορολογουμένων γιά
να ‘γλυτώσουν’ τις υψηλού κινδύνου επενδύσεις τών
Εβραίων Τραπεζιτών τής Wall Street. Αυτή η πολιτική πρακτική
ενθαρρύνει τούς ‘επενδυτές’ να συνεχίσουν τα επικίνδυνα,
κερδοσκοπικά παιχνίδια, στις πλάτες τών ανυποψίαστων
ιθαγενών μιάς χώρας, αυξάνοντας έτσι την ανασφάλεια και
αστάθεια τών εθνικών οικονομιών.

Πέρα απ’ αυτά, κατά την διάρκεια ‘διάσωσης’ τών Ασιατικών κρατών,
το ΔΝΤ αποκατέστησε τα κέρδη τών πλουσίων ατόμων, ενώ εφάρμοζε
πολιτικές οι οποίες έριχναν τούς απλούς ανθρώπους στην
ανεργία και αύξαναν την απόλυτη Φτώχεια.

Οι Ασιατικές κυβερνήσεις ήταν υποχρεωμένες ν’ αναλάβουν
τα ανεξόφλητα δάνεια τών ιδιωτικών τραπεζών, επιβάλλοντας έτσι
στούς λαούς να πληρώσουν το κόστος και στράγγιζαν έτσι
περισσότερες επενδύσεις, μακριά από κοινωνικά προγράμματα
και πραγματική ανάπτυξη.


10. Οι ‘διασώσεις’ τού ΔΝΤ βαθαίνουν, παρά επιλύουν, τις
οικονομικές κρίσεις.

Κατά την διάρκεια οικονομικών κρίσεων, όπως στο Μεξικό το
1995 και τη Ν. Κορέα, Ινδονησία, Ταυλάνδη, Βραζιλία και Ρωσία
το 1997, το ΔΝΤ μπήκε μέσα ως δανειστής τής τελευταίας
στιγμής, γιά να ‘διασώσει’ χώρες, με τεράστια πακέτα
δανεισμού. Παρόλα αυτά, οι ‘διασώσεις’ στην Ασιατική
οικονομική κρίση δεν σταμάτησαν τον οικονομικό πανικό –
αντίθετα, η κρίση βάθυνε και ξαπλώθηκε σε περισσότερες
χώρες.

Οι πολιτικές οι οποίες επεβλήθησαν ως όροι γι αυτά τα
δάνεια ήταν το χειρότερο φάρμακο, που είχε ως άμεσο
αποτέλεσμα απολύσεις και μακροπρόθεσμα υπονόμευση τής
ανάπτυξης. Στην Ν. Κορέα, το ΔΝΤ πυροδότησε μιά ύφεση,
αυξάνοντας τούς τόκους και υποτιμώντας το χαρτονόμισμα, το
οποίο είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες πτωχεύσεις,
αυξημένη ανεργία, και περικοπές κυβερνητικών εξόδων και
έργων.

Κάτω από τις επιβληθείσες από το ΔΝΤ οικονομικές
μεταρρυθμίσεις, μετά την ‘διάσωση’ τού πέσο το 1995, ο
αριθμός τών Μεξικανών οι οποίοι ζουν σε απόλυτη φτώχεια και
εξαθλίωση αυξήθηκε περισσότερο από 50% και ο εθνικός
μέσος όρος μισθού, σε πραγματικές τιμές, έπεσε 20%.

Κάθε σύγκριση με τις Μπανανίες τών Βαλκανίων, αλλά και με τις
εγκληματικές πρακτικές τής Πολιτικής Συμμορίας, η οποία από
το 1974 κυβερνά τήν Ελλάδα και οι οποίες συνιστούν ΄Εγκλημα
Εσχάτης Προδοσίας, σε ύψιστα οικονομικά συμφέροντα τού
΄Εθνους, είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά και επιβεβλημένη
από έντιμους Πανεπιστημιακούς με τήν ανάλογη μόρφωση και
εξειδίκευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου